Vitality notes

Персональний блоґ Віталія Вітюка

zenit_cambron_01
Я фотографую на Zenit TTL. Виявляється, він активно продавався на території США Кембриджським Центром Фотографії у Нью-Йорку з 1979 року. Правда під іншим іменем — Cambron TTL. Це був той самий Zenit TTL, але на передній частини був інший напис. Зберігався Ñ– напис «Made in USSR» на нижній частині фотоапарата, проте, текст на диску вибору чутливості плівки, не замінили Ñ– він залишився як «ГОСТ». Приставка «TTL» означає «through the lens», тобто «крізь лінзу». Ð’ фотоапараті було застосовано технологію вимірювання експозиції прямо через об’єктив. Насправді дуже зручна опція — в камері можна навести потрібні параметри не відводячи погляду з видошукача.
zenit_cambron_03

Підроблений «Зеніт»

«Зенит» (Zenit) був досить популярним брендом, а тому в світі з’являлися численні підробки, які носили це ім’я. «Зеніти» випускалися Ñ– на заводі «ЛОМО»
Zenit LOMO

Ð’ Білорусі також випускали фотоапарати під іменем «Зенит». Красногорський завод (справжній власник бренду «Зеніт») передав технологію білоруським колегам, але красногорцям це не дуже подобалось а рішення про передачу було нав’язано «зверху».
Зенит-130

А цей апарат білоруського походження сміло можна назвати підробкою:
Зенит-122

Китайці, як королі підробок, теж не могли обійти розкручену радянську марку. Камера Seagull DF-2, випущена на початку 80-Ñ… сміло носила ім’я Zenit!
Seagull DF-2

Відомий бренд наносили на цифрові мильниці:

А ще підробляли об’єктиви:

Джерело: www.zenitcamera.com