Vitality notes

Персональний блоґ Віталія Вітюка

Раніше, ще за часів молодості foursquare, я не зовсім розумів для чого функціонал “tips”. Не зовсім розумів його сутності. Але згодом все стало прояснятися.

На сьогодні багато користувачів foursquare досі не розуміють головного призначення цієї фічі, перетворивши Ñ—Ñ— у “коментарі”. Насправді “tips” — це корисні підказки, які можуть стати у пригоді всім, хто вперше з’являється у місці. Або не обов’язково для новачків. Підказки, це така собі ексклюзивна інформація, яка буде корисною для всіх відвідувачів локації. Найчастіше такою інформацією володіють часті відвідувачі чи інсайдери чи люди, які мають доступ до інсайду або ж просто спостережливі люди. Функціонал підказок ще проявить себе, але для цього потрібно, щоб користувачі навчились правильно ним користуватися.

Ось один з прикладів чудової підказки. Нещодавно, ми з дружиною мали нагоду погостювати у одному класному готелі Одеси (завдяки креативному конкурсу від Senturia, я виграв ніч у цьому готелі). Отож здійснивши чек-ін у готелі, я побачив досить корисну підказку:


Як ви вже здогадались, ми не гаючи часу відправились на терасу Ñ– насолоджувались чудовим видом на одеський оперний театр. Ð’ ту мить я зловив себе на думці, що ми б туди не потрапили, якби не ця підказка. Звичайно, ми б могли трішки вивчити готель, полазити по поверхам, витратити час… але ж..

Найгіршим прикладом використання фічі “tips” Ñ” надсилання коментарів до місця, власні враження, «лучі ненависті» до офіціанта кафе чи просто «чатик» із товаришем.

Але є користувачі, які вправно поєднують деякі із перелічених видів постінгу із правильним способом. Ось як, на приклад, зробив цей користувач:

Дана підказка виявилась для мене корисною, оскільки я поспішав і мені потрібно було швидко придбати квиток. Додаткові 5 грн. за швидкість придбання у той момент вважалися — копійками!

А ось і жартівлива але дуже корисна підказка для гостей львівської «Криївки», які приїхали із Росії :)

Мабуть, після прочитання цієї підказки, москалі ще більше хотітимуть «пельмені» :)

Ще одним із прикладів чудових підказок є постінг паролів до WiFi. Але із тут з’являється кумедна ситуація — щоб дізнатись пароль до WiFi потрібен інтернет, а інету немає, бо не знаєш пароль :)

А ось і неправильний приклад постінгу підказок. Мабуть дівчинка сплутала цю фічу із полем для написання коментарів.

Низькоякісні підказки можуть видаляти лише Super Users level 3, але зазвичай цього вони не роблять :) Думаю, найкращим способом вирішення ситуації із засміченістю сторінок локацій, для foursquare, було б введення все ж блоку із коментарями. Підказки окремо, коментарі окремо.

Хай там що, але помітив, що останнім часом почали з’являтися дійсно якісні і цікаві tips, написані за всіма канонами, як то кажуть — по-феншую. Тож закликаю вас досліджувати місця і писати дійсно підказки, корисні і цікаві!