Vitality notes

Персональний блоґ Віталія Вітюка

Сьогодні я хочу поділитися одним своїм досвідом Ñ– разом з ним розпочинаю новий розділ (теґ), який так Ñ– буде називатися “досвід”. Отже сьогодні мова піде про життя в орендованій квартирі. Якось, ще коли я мешкав в отчому домі, але вже готувався до життя поза батьківської хатою, мав розмову з одним знайомим з Одеси. Розмова була про орендоване житло, Ñ– з його уст пролунала фраза “ой друже, я тобі не заздрю, не одну квартиру зміните, я сам вже поміняв штук зо 10”. Я, як оптиміст, не взяв цю фразу до уваги, але коли черговий раз переїхав на нову квартиру, пригадав Ñ—Ñ— слово-в-слово. Перелічені мною замітки будуть корисні тим хто тільки збирається до самостійного життя, хоча Ñ‚Ñ–, хто вже його практикують, знайдуть щось невідоме раніше, а ще краще доповнять у коментарях. Все нижче описане взято із власного досвіду, тому може не збігатися з тим, що пережили інші.

Гарна обгортка, та цукерка гірка
При пошуку квартири, особливо вперше, деякі переглянуті квартири можуть здаватися дуужже хорошими. Новенький ремонт, броньовані двері, непогане розташування, здавалося б що ще потрібно? Часто новачки погоджуються на першу (або другу) гарну квартиру. І ось тут діло доходить до цукерки. Вже в перші тижні життя, квартира відкриватиме для жильців свої неприємні сторони у вигляді несправних кранів, скрипучої підлоги, низької освітленості, частих перебоїв у електро-, водо-, тепло постачанні. Перелік можна продовжувати довго. Висновок, визначтеся з пріоритетними і критичними параметрами і уважно вивчайте їх при огляді квартири.

Одна єдина але не твоя
Якби ви цього не хотіли, але квартира, яку ви знімаєте, не прикриватиме вас своїм дахом довго. Знайте, що колись (може вже завтра) вам доведеться пакувати речі Ñ– шукати нову. Причини можуть бути різні – смішні, банальні, серйозні, незрозумілі, тощо. Завжди будьте напоготові! З цього випливає порада – старайтеся не купувати великогабаритних та важких речей, з ними найбільше мороки при переїздах. Старайтеся шукати квартири, в яких наявні ліжко, холодильник (!), пральна машина, стіл, стільці :)))

Ґазда добрий – дім хороший
Віддавайте перевагу тим квартирам, при огляді яких, був присутній власник. Не скупіться у кількох перемовинах з ним, бо у спілкуванні можна визначити що це за людина. Якщо у квартири приємний, добрий Ñ– позитивний власник, знайте – життя у такій оселі буде таким самим. Думаю не варто розповідати як визначити якою Ñ” людина, ми всі вже трошки навчилися визначати з ким маємо справу.

Обіцянка – цяцянка!
Хороша приказка, влучно підходить до справ квартирних. Коли ви чуєте якісь обіцянки власника (уповноваженої особи) підфарбувати вікна чи доклеїти шпалери чи навіть привезти новий холодильник – не вірте Ñ– пропускайте ці слова крізь вуха! 99% всього що обіцяють зробити власники – не виконується! А якщо й виконується, то частково Ñ– з велиииким запізненням чи внаслідок частих нагадувань (читай “нависань”).

Встав не з тієї ноги?
Зміна полярностей може серйозно вплинути на психо-фізичний стан. Трішки поясню. Живучи у помешканні більше півроку людина починає звикати до того, як Ñ– де розташовані предмети, чи навіть території у квартирі. Наприклад кухня зліва, ванна справа, коли спите – стінка справа. А тепер уявіть, що в новій квартирі все розташоване абсолютно навпаки. Пройде не один тиждень поки пройде повна адаптація до нової поляризації. І хоч ми щодня піддаємося численним змінам, але вони не мають такого впливу, вони швидкоплинні. Будьте готові до того, що вам доведеться приймати на себе ці стреси. З часом ви звикнете, Ñ– зрештою вам буде байдуже що де знаходиться.