Vitality notes

Персональний блоґ Віталія Вітюка

Dropbox logo

Dropbox це сервіс, який дозволяє зберігати, синхронізувати і поширювати файли на всіх ваших дівайсах, роблячи це масимально природньо для вашого пристрою. Як це «природньо», запитаєте ви. Для ПК природніми місцями розмішенням файлів є диски, папки, вкладені папки. Ось цей сервіс якраз використовує цей принци.

Простий принцип роботи

На будь-який ваш пристрій встановлюється програма, яка створює на ньому абсолютно природню річ – звичайну папку під назвою “Dropbox” Ñ– робить так, щоб вміст цієї папки залишався ідентичним на всіх дівайсах, на яких налаштований цей сервіс тобто синхронізує все. Додавання, оперування, керування файлами у цій папці абсолютно нічим не відрізняється від того способу, який ви використовували раніше, але окрім цого, всі зміни у папці наслідуватимуться Ñ– на інших ваших пристроях. Варто лише додати якийсь файл, наприклад фото на комп’ютері, як воні одразу ж буде на ноутбуці, смартфоні, планшетнику чи кишеньковому жорсткому диску.

Особливості сервісу

Фали зберігаються на пристроях і на сервері Dropbox, тому вони доступні також через спеціальну веб-сторінку. Сервіс працює лише при наявності інтернету, а в окремих випадках за наявності локальної мережі. В сервісі є обмеження у розмірі простору — при реєстрації доступно 2 Гб для зберігання інформації але є можливість збільшення квоти (про це нижче).

Корисні функції

Є дуже зручня функція, яку я постійно використовую у свої роботі – Dropbox дозволяє спільно використовувати окремі папки. Достатно лише створити якусь папку (або обрати існуючу), ввімкнути share Ñ– розіслати запрошення на спільне використання друзям, які також мають бути зареєстрованими у системі. Дуже зручно для дрібної команди, яка працює над проектом, у якому потрібно постійно отримувати, продукувати, редагувати якісь файли.

Також є можливість публічного поширення файлів. Всі дані у папці Dropbox доступні лише конкретному користувачу (за винятком папок спільного користування) а файли із папки Public доступні всім без винятку, у кого є посилання на цей файл. «Публічне посилання» на файл можна «дістати» зайшовши у сервіс через веб-інтерфейс.

І це лише частина цікавих фіч, які є у цьому сервісі. Якщо вам підходить Dropbox і ви ловите себе на думці, що раніше про таке мріяли але не натрапляли на щось подібне, ласкаво прошу на реєстрацію (абсолютно безкоштовно!):

Зареєструватись у Dropbox »

Крім того, якщо ви зареєструєтесь зараз, ви отримаєте додатково +250 мб до своєї квоти, і я теж отримаю стілки ж (сервіс винагородить вас за те, що прийняли моє запрошення, а мене за нового користувача). А якщо і ви потім залучите своїх друзів до сервісу, то зможете збільшити квоту до 8 Гб! (тільки не вдавайтеся до спаму :)