Vitality notes

Персональний блоґ Віталія Вітюка

Джек Траут «Дифференцируйся или умирай!»Давно вже прочитав цю книгу, але тільки зараз вирішив написати про неї.

Якось я завів розмову з однією людиною на тему маркетингу. Цікава була розмова Ñ– тема теж, Ñ– раптом молодий чоловік згадав прізвище Траут. Ð’ розмові почав просити мене «підтакнути» до якоїсь думки, ніби-то авторства Траута, — ну ти ж в курсі, там у Траута про це йдеться…, — часто промовляв він. Я розгубився, адже не знав на той момент про цього автора. Прогалину було швидко закладено свіже-прочитаною книгою «Дифференцируйся или умирай!».

Власне вся суть книги випливає з її назви, проте важливо сказати, що в ній йдеться про один дуже важливий аспект маркетингу. Цей аспект часто губиться в різноманітних навчальних матеріалах про маркетинг. Власне про конкуренцію і диференціацію в цих матеріалах розповідають, проте в дуже сухому нецікавому вигляді, підсмаченому нудними графіками і формулами.

В книзі в простій і цікавій формі розповідається про те, чому компаніям для досягнення успіху варто віднайти якусь особливість, що помітно буде відрізняти їх з поміж інших конкурентів. Також в книзі наводиться маса прикладів компаній, які шукають, знайшли і продовжують пошук цих особливостей.

Це книга про маркетинг, про його одну з важливих складових — продукт. Вона також про просування (promotion). Про особливу філософію бізнесу у висококонкурентному середовищі, яка допоможе вистояти і вийти переможцем.

Отже, не вагаючись беріть і читайте! Рекомендую! 9/10