Vitality notes

Персональний блоґ Віталія Вітюка

Рух «Відкриті лодоні»Зовсім недавно в Україні започаткували цікавий рух, який вже давно існує в Італії як традиція. Йдеться про «підвішену каву» — анонімне пригощання будь кого кавою. Відбувається це наступним чином: ви замовляєте і платите за кілька порцій кави, одну для себе, а решту просите «підвісити». Далі, бармен відмічає на спеціальні дошці к-ть «підвішаного». Після цього будь хто бажаючий може замовити каву безкоштовно, адже раніше вже хтось за неї заплатив :)
Можливо раніше в Україні щось подібне й існувало, проте широкого розголосу цей рух набув завдяки харківському журналісту Зурабу Аласанія. Він створив рух «Открытые ладони», в рамках якого було створено сайт, спеціальний логотип Ñ– пропагуючі листівки. Цю ідею швидко підхопили українські ЗМІ різного ґатунку, новина, також лавиною пройшлася по всім соціальним мережам. Невдовзі до його ініціативи долучилося кілька закладів Харкова, а далі Ужгород, Одеса, Київ…

Нещодавно я провів кілька днів у Києві. Був вільний час на прогулянки містом. Бродив відомими та невідомими вулицями міста. Раптом мені захотілося випити кави, але не просто замовивши її, а «відвісити» порцію в закладі, де її «підвісили». Але перелік закладів, де підтримують цей рух я не знав :( На той момент я не знав про спеціальний сайт, де був потрібний мені перелік.

І тоді мені прийшла чудова ідея — створити списки (лісти) місць Києва із «підвішеною кавою» на геолокаційному сервісі Foursquare. Це неймовірно корисна фіча на цьому сервісі. Після додавання чи створення списку місь, ним можна скористатись, відкривши його у програмі Foursquare вашого сматрфона/планшета. Обрати найближчий заклад і відвідати його (ще й зачекінитись там). Створені списки можна поширювати серед друзів і редагувати спільно чи індивідуально.

Діставшись до комп’ютера, я взявся за створення таких списків! Якщо ви активний користувач цього сервісу, запрошую «фоловити» і ділитися ними з друзями!

UPD: Через кілька днів після публікації цього посту, я зв’язався із засновником руху «Відкриті долоні» Зурабом Аласанія. Обговорили можливість створення повноцінної сторінки на Foursquare. Після погодження одразу ж взявся за роботу. І ось сторінка в якій лісти всіх міст України, де «підвішують каву» готова – ласкаво прошу фоловити Ñ—Ñ— — Открытые ладони на foursquare

Ось тепер, перебуваючи в якомусь із перелічених міст і маючи непереборне бажання «підвісити» чи «звісити» каву, можна зробити це дуже легко, знаючи перелік закладів і їх адреси!