Vitality notes

Персональний блоґ Віталія Вітюка

black_catМені часто казали «цього робити не можна», «так не роблять», «не роби це». Звісно річ йде про забобони. Не знаю як інші люди, але забобони для мене зараз стали реальною проблемою. Раніше я в них вірив, інколи дотримувався. Завжди «не робив» того, аби не було зле. Часті повтори переросли в звички. Звідки я набирався отих забобонів? Ð’ дитинстві від одноліток – хтось щось сказав моторошним голосом «не роьи так бо буде п**да!»… Ñ– відклалося. Я дотримувався деяких з них про всяк випадок. Це як в анекдоті: «Я звичайно не вірю в ці забобони, але навіщо ризикувати?» :) Друзі теж вплинули на поповнення скарбнички забобонів. А ще досить добре впливала американська бобон-машина (думаю не варто перелічувати які забобони пішли від тих америкосів). Взагалі на Західній Україні народ дуже побожний Ñ– забобонний. От Ñ– маємо таку собі дощову бобон-хмару, яка зависла над нею.
І от я перебрався мешкати на Південну Україну, в Одесу. І що я тут побачив? А те, що тут 70-80% забобонів відсутні. Люди не те що не вірять забобонам, вони всіляко Ñ—Ñ… порушують (це мої спостереження) Ñ– їм нічого за це не стається!!! Як так? А в членів родини моєї дружини я нарахував всього 1-2 забобонна іто Ñ—Ñ… можна не вважати такими. Виходить, що ці бобони повна туфта? Хотілося б вірити… І от, уявіть ситуацію — я, страшенно забобонна людина, бачу як інша людина робить щось, що для мене вважалося повним табу. Що твориться в моїй голові? АААА! Це просто жах якийсь! Я не думав, що являюсь таким забобонним!! О_о
І от я подумав, що треба щось з цим курва робити. І вирішив позбутися оцих забобонів, які глибоко закоренилися в моє життя. Вони ж кляті заважають мені жити і насолоджуватись життям!!!
Хочу сказати, що перші спроби виявились трішки невдалими. Прогресу поки що немає, але я впевнений що він не за горами! Хоча, де тут гори, суцільний одеський степ :)
Чи хтось має таку ж проблему? Як її вирішити? Як позбутися оцієї напасті? Що ви робите коли має статися якийсь забобонний випадок? Чи вірите ви в погані прикмети?
Пишіть в коментарях, і не стидайтесь. Писати коментарі це хороша прикмета!