Vitality notes

Персональний блоґ Віталія Вітюка

fotofond Отже, ділюся експірансом купівлі в інтернет-магазинах. На цей раз — магазин з фототоварами «ФОТОФОНД». Якщо вам потрібні немейнстрімові фототовари (чорно-білі плівки, фотопапір, світло-фільтри, штативи, спалахи і т.д. і т.п.), тоді цей магазин для вас. Решта також знайдуть там щось цікаве для себе. Але що це я захопився рекламним копірайтінгом? Хочу зазначити, що цей пост не є платним, і магазин мені не платив жодної копійки.

Дизайн
Дизайн відстійний, з огляду на те, що, мабуть був викачаний якийсь фріварний шаблон Ñ– без гризіння совісті підв’язаний до такого самого фріварного магазинного двіжка. Занадто багато сірого кольору, хоча не виключено, що власники переслідували ідею, що фотографія асоціюється з сірим кольором – кольором срібла, як одного з компонентів у фотохімії, або ж кольором фототехніки. Anyway, кажуть, користувачі ладні нехтувати проблемним дизайном, заради хорошої юзабільності Ñ– відмінного сервісу. У тут не потрапили в яблучко! :( На жаль, юзабілність кульгає на одну ногу. Хоча деякі моменти приємно порадували. Мінусом можна вважати відкривання кошика в новому, зменшеному вікні. Не знаю як інші, але мені, як розбещенму таб-браузінгом веб-сьорферу, це дуже не подобається. Плюсом — можливість оформлення замовлення без реєстрації. Для цього існує кнопка «быстрое оформление». Набір полів вводу для швидкого оформлення теж мінімальний Ñ– це радує. Далі йдуть лише позитивні моменти.

Контакт з клієтом
Перший лист про отримання замовлення прийшов одразу (генерований автоматично). Ð’ ньому йшлося про те, що зі мною зв’яжеться працівник для уточнення замовлення. Не зв’язався, але через деякий час мені було відправлено рахунок-фактуру (цю опцію я вибрав при замовленні). Лист був створений Ñ– відправлений живою людиною. Це приємно, але з огляду на економічність варто було б зробити автоматичну генерацію. Далі я оплатив рахунок у банку Ñ– в той же день отримав листа із зазначеним статусом замовлення — «здійснено оплату». На наступний день статус «відправлено», Ñ– зазначеним у листі перевізником, номером декларації, датою прибуття (у замовленні я вибрав опцію доставки одним з перевізників). Абсолютно все через електронну пошту Ñ– без зволікань. Це мені Ñ– сподобалось!

Оцінки
Дизайн: 2
Юзабільність: 3
Робота з клієнтом: 5
Ціни: 5