Vitality notes

Персональний блоґ Віталія Вітюка

Нещодавно мені випала честь бути оператором однієї короткометражки. Це фільм Ігора Рябчука «Цена Кино» (зробленого для фестивалю «Кіномедіа»). Ціною титанічних зусиль хлопці таки доробили фільм (хоч часу було екстра обмаль) і подали його на конкурс! Зйомки велися справді партизанськими методами — із наявністю обмежених ресурсів і вижимкою максимуму з них. І хоч сирий сценарій я раніше читав і навіть щось в голові уявляв, але реальний результат виявився набагато кращим. Щоб не томити вас, ось і фільм:

Якщо вам сподобався цей фільм, будь ласка, проголосуйте за нього ось тут (він у списку у самому низу сторінки), ваш голос дуже потрібний для підтримки проекту!

Справді, при дуже обмежених можливостях/ресурсах мозок починає запускати механізм творчості і таким чином досягається ціль із кращим результатом.

Рік тому Ігор разом із колегою Олександром Міловим започаткували в Одесі кіношколу, яка була покликана навчити людей всім сторонам кіновиробництва. Курс фільммейкерства мав випустити таких собі «універсальних солдатів» у кіно, бо за короткий термін вивчались всі етапи і ланки у процесі виробництва кіно, а слухачі школи сміло могли виконувати будь-яку роботу на знімальному майданчику. Я пройшов цю школу і мої успіхи у цій царині скоро будуть на ваших екранах! :Р

Цієї осені Ігор Рябчук знову розпочав проведення курсу, але цього разу у Києві (кияни — не проґавте). Курс “Filmmaking” розпочався 6 листопада Ñ– проходить на базі Української Медіа Школи, проте Ñ‚Ñ–, хто дуже хоче потрапити на курс але дізнався про нього пізно, можуть приходити зараз Ñ– долучатися. Але не баріться!