Vitality notes

Персональний блоґ Віталія Вітюка

Super hero watching TV

Наслідуючи МОНОЛОГ Анатолія Мельника Ñ– його пости про ідеї, які народжуються в його голові, вирішив опублікувати свою…

Компанії витрачають мільйони грошей на рекламні ті-ві споти, тисячі вони втрачають, коли серед очікуваної аудиторії певний відсоток людей просто перемикає канал на якому щойно розпочався блок рекламних роликів. Уявіть собі: ви витрачаєте купу сил та енергії в створення ролику, стільки ж грошей витрачаєте на його ротацію, а вельмишановний глядач просто перемкнув канал, пішов на кухню і зробив собі бутерброд (між іншим з майонезом, виготовлений вашим конкурентом). Ну як тут не післати на*** все і вся? :) Хтось казав мені, що ідеальним було б рішення, коли б час виходу рекламних блоків всіх телеканалів збігався О_о, тоді б не було змісту перемикати канали! :) Уявіть — усюди суцільний рекламний блок, на будь-якому каналі. Але ця ідея — скоріш гумористично-утопічна фантазія якогось рекламожера.

От мені в голову прийшла інша, цікавіша ідея, як зробити так щоб частина людей не перемикала канал, коли розпочинається рекламний блок.

Полягає вона в залученні людей в інтерактивний квест, вікторину, конкурс чи гру під час перегляду реклами. Приміром за кілька секунд до початку рекламного блоку в кутику з’являється «бабл», який в лаконічній формі розповідає про умови гри, де можна виграти цікавий приз… Ñ– 5, 4, 3, 2, 1, 0…Старт. Кожному тв-споту десь в кутику додається якась літера. Глядачу необхідно зібрати всі літери, які з’являтимуться по черзі в роликах, скласти слово Ñ– відправити його на короткий номер. Серед тих хто відправив правильне слово протягом 5 хв після закінчення блоку розігруються призи. Такі ігри можна проводити лише в прайм-тайм блоки, не обов’язково у весь ефір. Канал гарантовано матиме приріст глядачів реклами!

P.S. Дана ідея не претендує на геніальність, а цей пост скоріше звільнення місця для нової ідеї :)