Vitality notes

Персональний блоґ Віталія Вітюка

З cайтом Студії Артємія Лєбєдєва я познайомився досить давно. Якось випадково потрапив на розділ «Ководство» Ñ– побачив там дуже багато цікавих Ñ– корисних ідей, порад Ñ– просто думок. Для мене це був просто звичайнісінький сайт, накшталт тих, де хтось пише щось корисне, а назва «Студия Артемия Лебедева» здавалася просто назвою, як то «Студія Васілія Пупкіна» Ñ– Ñ‚.п. По «Ководству» я лазив довго, поки перелопатив його всього до кінця. Я зберігав кожен параграф на комп’ютер, з метою подальшого друку на принтері у вигляді книжечки (згодом студія Ñ– випустила книгу). Зацікавився я цим розділом сайту через особливий стиль викладення. Кожен новий параграф містив дуже цікаву Ñ– корисну інформацію, а написане все було з такою впевненістю, наче все так має бути Ñ– ніяк інакше! Різноманітні доповнення, такі як «Хозяйке на заметку», додавали ще більшого значення Ñ– це доставляло неабиякого задоволення при читанні. А особливості верстки говорили про унікальність. Мабуть тому ця писанина здалася мені не простою.
Згодом про Лєбєдєва, Ñ– про сайт його студії мені розповів userinfofaruh, але вже трішки детальніше. А ще він сказав, що цей сайт, єдиний в світі із «родзинкою». Я спочатку не зрозумів what is a point… Але коли черговий раз зайшов на design.ru все стало зрозуміло — в правій нижній частині сайту було розміщено зображення родзинки Ñ– виноска з написом «Изюминка» (родзинка на сайті студії з’явилась в червні 2003 року). З тих пір я мало не щодня заглядаю на цей сайт. Передивився його десь на 50%.
Безперечно, Артємій Лєбєдєв унікальна людина, яка підняла на якісно новий рівень російський веб-, графічний і промислові дизайни. Крім того він є продукатором безлічі божевільних ідей, які в реалізованому вигляді мають шалений успіх. Багато його ідей стають корисними для інших дизайнерів, його роботи надихають, а його «руКоводства» стають справді цінними порадами, при використанні яких, виходить дуже хороший і якісний дизайнерський продукт. З ростом його популярності, зросла армія його шанувальників. Продукти його студії стали справжнім фетишем. А його жж щодня відвідує 50к+ народу. Він прямолінійний, нескупий на матєрне слово, веселий і винахідливий.
Та ось, для декого він став просто таки ідолом, якому поклоняються. Багато людей всіляко намагаються його мавпувати: манеру одягання, зачіску, обличчя, манеру висловлювань і т.д. І мене це бісить, а особиво, коли я помічаю це у знайомих мені людях. Хорошому прикладу треба наслідувати, корисні поради треба застосовувати а знання використовувати на практиці, але не можна фанатично повторювати абсолютно все. Тоді зникає вся індивідуальність і залишається всьго навсього фейкова копія, ілюзія причетності, наближеності, крутості.
Изюминка