Vitality notes

Персональний блоґ Віталія Вітюка

Нещодавно я поповнював свій мобільний рахунок через приватбанківську систему інтернет-банкінку “Приват24”. Робив Ñ‚Ñ– ж маніпуляції що Ñ– раніше – заповнив всі поля, додав платіж у кошик, підтвердив платіж. І ось вже на фінальному етапі, у свпливаючому віконці отримав, замість звичного “Платіж проведено успішно” якесь незрозуміле повідомлення про забракований платіж. Ну що ж, – окей, подумав я, платіж, забраковано, тоді повторю ще раз. Друга спробав – та ж помилка. Дивно. Чекаю кілька хвилин, перевіряю рахунок а на ньому сума цих двох платежів. Чудово! Але ж мені потрібно було поповнити лише на одну суму.

Для вияснення ситуації вирішив звернутися до оператора банку. Оператор своєю формалізованою, рафінованою мовою намагався пояснити, що обидва платежі пройшли успішно, я ж намагався пояснити, що мені не потрібно Ñ—Ñ… два, лише один Ñ– просив повернути гроші. Оператор пояснював, що це не можливо Ñ– що, якщо я хочу повернути гроші, я маю самостійно звернутися до свого моб. оператора. Я поснив, що другий платіж я здійснив лише через те, що отримав помилкове повідомлення про неуспішну операцію, що технічні проблеми програмного забезепечення банку спричинили це, отже, це вина банку Ñ– банк має Ñ—Ñ— вирішити, чому ці питання має вирішувати клієнт? Оператор ще раз пояснив, що платежі пройшли успішно, порадив звернутися до оператора, порадив також щоразу звертатися до оператора для підтвердження платежів Ñ– сказав абсолютно пластикову фразу “Приносим свои извинения за любые неудобства”. На цьому розмова закінчилася…

Мораль цієї басні така: не вірте повідомленням про неуспішну операцію, та й про у спішну теж :) Звертайтесь щоразу до операторів, адже система не автоматична, недосконала і ващє.

І хоч ситуація неприємна, але в ній є і позитивний момент: гроші нікуди не зникли і не застрягли (це у банківській практиці дуже поширене явище), все до копійки опинилося на рахунку мого мобільного. Банк вправно перерахував всі гроші. Просто на моєму рахунку вдвічі більша сума, ніж хотілося і в наступному місяці мені не потрібно буде його поповнювати. Життя прекрасне! Гайда на сонце засмагати! :)