Vitality notes

Персональний блоґ Віталія Вітюка

market_lab_09_logo

Отже повернувся я з конференції «Market Lab 2009», яка була організована київським локальним комететом молодіжної організації AIESEC. Хочу поділитися враженнями про конференцію.

Промоція заходу

Про подію я дізнався із френдстрічки свого твіттера від пана iseheda, який розмістив лінк на блоґ проекту. Що, ж, блог виявився достатньо інформативним, проте не було інформації про кінцеву дату подачі заявки та місце проведення заходу. На тому ж сайті було розміщено посилання на сайт київського локального комітету AIESEC, конкретніше на сторінку про подію, а також посилання на групу ВКонтакте. Оглянувши ці сайти я так і не найшов інформації про хвилюючі мене питання. Відповіді я отримав зателефонувавши до керівника оргкомітету конференції. Проте, як виявиось, інформація про місце події була некоректною, про що я дізнався коли прийшов в головний офіс AIESEC (М. Шулявська). Там мені нарешті повідомили, що місце дислокації неподалік від М. Чернігівська. Ті, хто добре орієнтується в метро, зрозуміють, який це шмат дороги :) Прибувши на місце, побачив, що для події було надруковано афіші форматом А3. Флаєра не бачив.

Місце проведення

Місце проведення вибране непогано. Досить близько від М. Чернігівська (5 хв. хотьби). Достатньо великий зал із розміщенням стільців типу амфітеатру. Були хороший великий екран і непоганий проектор. Також все забезпечувалось звуковою системою, мікрофонами, але останні чомусь не використовували за призначенням, тому спікерам доводилось надривати голос і говорити без мікрофона. Нащастя у залі хороша акустика і чути було добре.

Доповідачі

Тематики для виступів були підібрані добре. Висвітлювались дуже актуальні проблематики сучасного маркетигну. Але половина доповідачів страждала відсутністю ораторських здібностей, чи то навичками добре вести свій виступ. Розповіді таких спікерів були монотонними, неенергійними, хотілося спати, навіть якщо йшлося про дуже цікаві речі. От вам Ñ– одне з «4 P» маркетигну, який пропацьований погано – хороший продукт а подача погана :(
Окремо хочу зупинитися на презентаціях.
Джуе не сподобалось, те, що багато доповідачів не вміють або не знають як треба створювати правильні презентації. Слайди суцільно заповнені текстом, незрозумілими графіками, схемами які підписані дрібним шрифтом, а також з невдало підібраними кольорами. Люди, цікавтеся правилами хороших презентацій! Ось наглядний приклад, як має виглядати хороший слайд та які слайди були на конференції у одного із доповідачів:
good_presentation_vs_bad_presentation

Виступи

Зупинюсь на виступах, які мені сподобалися, зацікавили і навчили новому.
Олександр Здрок, «Низькозатратні маркетингові комунікації»
Дуже сподобався виступ. Особливо темперамент його проведення. Присутній гумор, трішки ненормативної лексики Ñ– конструктиву. У доповіді йшлося про низькозатратні маркетингові комунікації де ключову роль відігравала дешивизна одного рекламного контакту. Зрештою це один з основних параметрів у визначені вартості комунікації – вартість одного контакту. Зачипались таки види комунікацій як партизанська та вірусна реклама.

Дмитро Роденко, «Оцінка вартості бренду»
Презентація — погано, матеріал добре. Дмитро наводив кілька цікавих методів оцінки вартості бренду.

Назар Гриник, «Інновацїї в маркетингу. Споживач на зв’язку»
Дуже цікава доповідь про мобільний маркетинг. Він, як засновник і директор компаії «Lead 9» толково розклав все на полиці. Цікавими були різноманітні результати досліжень. Наводив кілька кейсів і навіть трішки поінтерактував із залом, попросивши увімкнути блютузи. Всі хто зробив це, отримали цікавий контент від AXE («Lead 9» якраз продить мобільну промо-акцію для цієї ТМ). Розповідь була захопливою і цікавою, так само хорошою була і його презенташка.

Олексій Капуста, “Роль персонального брендінгу в період кризи”
Дуже цікава розповідь про те, як розвивати своє «Я» в якості бренду. І вазагалі йшлося про цікаві методи Ñ– принципи саморозвитку Ñ– вдосконалення. Все було невимушено Ñ– ненав’язливо. Презентація складена добре. Згодом викладу аудіо таного виступу.

Висновки

Загалом «Market Lab 2009» прошов добре. Незважаючі на технічні неполадки та якісь недопрацювання все пройшло на рівні. Варто зробити поправочку на те, що організовували даний івент молоді люди, для яких, можливо це був перший експіріанс в організації подібних івентів. Маємо пам’ятати, що це студенти, які тільки вчаться, Ñ– що все, що було присутнє, це наслідок успішного рейзингу Ñ– Ñ‚.д. Ñ– Ñ‚.п.

P.S.

Двоє спікерів, незалежно один від одного непогано пропіарили соціальнумережу професіоналів Profeo, тож я не втримався і зареєструвався, мій профіль ».